pomoc Potřebujete pomoc?
+420 737 892 325 (Po - Pá: 9:00 - 15:30)
akce

Udělejte si to doma na podzim hezké. Při zadání kódu INTERIER teď dostanete 50% slevu.

Zbývá
-
d
-
h
-
m
5
19x hodnocení 1000+ dodaných objednávek

Reference našich zákazníků:

98%
Doprava zdarma od 995 Kč Vyrobeno na míru v ČR

Rolety den a noc - moderní stínění pro každou domácnost

...
Autor článku

Tomáš Stín

19. 08. 2024

Stínění oken je jedním z klíčových prvků při zařizování domácnosti. Tradiční kombinace záclon a závěsů často zabírá mnoho místa a nemusí být vždy praktická. Běžné žaluzie mohou prosvítat a ne vždy zajišťují dostatečné zatemnění. Řešení, které kombinuje praktičnost a estetiku, přinášejí rolety den a noc.

Co jsou rolety den a noc?

Rolety den a noc, známé také jako duo rolety, představují inovativní způsob, jak efektivně regulovat světlo v interiéru. Jsou tvořeny střídavými pruhy průhledné a neprůhledné látky, které umožňují snadné nastavení světelné propustnosti. Při překrytí neprůhledných pruhů dochází k zatemnění místnosti, což je ideální například během slunečných dnů. Naopak, když jsou pruhy v rozestupu, poskytují jemné rozptýlené světlo.

Výhody našich rolet den a noc

Flexibilní regulace světla: Jednou z největších výhod těchto rolet je možnost snadno ovládat množství světla, které do místnosti proniká.

Zachování soukromí: I při nastavení na rozptýlené světlo zůstává vaše soukromí chráněno, protože zvenku není vidět dovnitř.

Stylový design: Rolety den a noc jsou moderním a elegantním doplňkem každé místnosti. Nabízí se v široké škále barev, které lze sladit s jakýmkoliv interiérem.

Jednoduchá údržba: Údržba těchto rolet je velmi snadná. Stačí je občas vysát na nízký výkon, aby zůstaly čisté.

Dlouhá životnost: Kvalitní rolety den a noc jsou investicí na dlouhá léta, díky jejich odolnosti a trvanlivosti.

Moderní vzhled: Vašemu interiéru dodají rolety stylový vzhled a celý váš dům či byt zatraktivní. 

Široký výběr barev: Béžová, oranžová, zelená či černá? 

Nevýhody rolet den a noc

Každý produkt má své aspekty, na které je třeba upozornit a které je vhodné mít na paměti před jejich zakoupením. 

Montáž na rám okna: Někdy může instalace na rám okna zkomplikovat jeho úplné otevření. V takových případech mohou být vhodnější plisé žaluzie.

Čištění: Čištění vlhkým hadříkem není tak efektivní jako u klasických horizontálních žaluzií.

Hořlavost: Materiál rolet má mírně vyšší hořlavost než běžné žaluzie, což je třeba zvážit při jejich umístění, tj. vyhněte se místům v okolí krbu či kamen

Úroveň zatemnění: Světlé látky neposkytují tak dokonalé zatemnění jako tmavé látky nebo blackout rolety.

Zatemnění: Roletami den a noc nikdy nedosáhnete úplného zatemnění, k tomu doporučujeme blackout rolety. 

Ovládání rolet den a noc

Rolety den a noc jsou ovládány nekonečným řetízkem se závažím. Tento mechanismus je jednoduchý a intuitivní – taháním za řetízek posouváte pruhy látky a měníte tak množství světla v místnosti. Důležité je také rozhodnutí, zda zvolit rolety s krytem návinu, což ovlivňuje viditelnost navíjecího mechanismu.

Rolety mohou být volně visící nebo vybavené vodícími lištami, které zamezují pronikání světla skrze mezery. Při výběru je dobré zvážit konkrétní podmínky ve vaší domácnosti, aby řešení plně vyhovovalo vašim potřebám.

Rolety den a noc jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají moderní, flexibilní a estetické řešení stínění. Nabízí nejen praktické výhody, ale i elegantní vzhled, který ozdobí každou místnost. Pokud si nejste jisti, jaké řešení je pro vás nejlepší, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám nabídneme konzultaci a pomůžeme vybrat rolety na míru vašim potřebám.

Produkt z článku:

Rolety den a noc JAZZ 17

Dodání do 14 dnů

od 899 Kč

Průměrný článek čtete 5 minut

Víže, že nakonfigurovat stínění trvá jen o minutu déle?

Zobrazit více

Chcete další rady na stínění?

Pošleme vám pár tipů do roka, které Vám usnadní výběr a peníze.

Další články

...
Autor článku

Tomáš Stín

31. 07. 2024

Plisé žaluzie, často nazývané "pliséčka," nejsou jen elegantním doplňkem interiéru, ale také praktickým řešením, které vám poskytne maximální kontrolu nad světlem a soukromím. Objevte, proč si je oblíbíte i vy!

...
Autor článku

Tomáš Stín

23. 11. 2023

Zažijte spojení s přírodou přímo ve svém obývacím pokoji. Dřevěné žaluzie nejsou jen funkcionalitou, ale i kouskem přírody, který můžete mít každý den na dosah ruky.

...
Autor článku

Tomáš Stín

16. 04. 2024

I nejkvalitnější horizontální žaluzie mohou časem podléhat opotřebení nebo poškození - zejména jejich fixační lanko, které je klíčové pro jejich správnou funkci. Přečtěte si náš návod a zvládněte opravu levou zadní.