pomoc Potřebujete pomoc?
+420 737 892 325 (Po - Pá: 9:00 - 15:30)
akce

Udělejte si to doma na podzim hezké. Při zadání kódu INTERIER teď dostanete 50% slevu.

Zbývá
-
d
-
h
-
m
5
19x hodnocení 1000+ dodaných objednávek

Reference našich zákazníků:

98%
Doprava zdarma od 995 Kč Vyrobeno na míru v ČR

Jak opravit žaluzie: Fixační lanko

...
Autor článku

Tomáš Stín

16. 04. 2024

Žaluzie jsou nezbytným doplňkem každého moderního domova nebo kanceláře, poskytují nejen soukromí a ochranu před sluncem, ale také přispívají k estetice interiéru. Avšak i nejkvalitnější žaluzie mohou časem podléhat opotřebení nebo poškození - zejména jejich fixační lanko, které je klíčové pro jejich správnou funkci. Naštěstí, oprava lanka žaluzie nemusí být složitý úkol vyžadující odbornou pomoc. V našem dnešním průvodci vám krok za krokem ukážeme, jak opravit lanko žaluzie efektivně a z pohodlí vašeho domova.

Produkt z článku:

Horizontální žaluzie ISOLINE

Dodání do 14 dnů

od 235 Kč

Oprava lanka žaluzie v 7 krocích

  1. Vyjměte kolíčky: Kolíčky držící žaluzie mohou být poškozené nebo oslabené. Pro jejich bezpečné vyjmutí použijte malý nůž nebo šroubovák a opatrně je vydloubněte.

  2. Odstraňte krytky: Na vrchní liště žaluzií jsou umístěny boční krytky. Ty mohou být nacvaknuté nebo nasunuté. Opatrně je vycvakněte nebo pohybem směrem od žaluzie vysuňte.

  3. Vytáhněte žaluzie: Pomocí kuličkového řetízku vytáhněte žaluzie nahoru. Poté odšroubujte boční šrouby a žaluzie položte na rovnou plochu a dejte pozor, aby se vám žaluzie při manipulaci neroztáhla. Tomu zamezíte tím, když lamelu přichytíte k profilu provázkem nebo gumičkou.

  4. Připevněte lanko: Zkontrolujte, jak bylo původní lanko připevněno k horní části žaluzie. Plastový zámek otevřete a vytáhněte poškozený původní silon (lanko). 

  5. Navlékněte lanko: Prostudujte, jak je lanko připevněno k fixačnímu kolíčku (není-li fixační kolíček zcela odtržený). Nové lanko navlečte na kolíček, zavažte a protáhněte jím všechny lamely, podobně jako původní lanko. Kolíček pak zase upevněte na své místo.

  6. Zafixujte lanko: Šrouby znovu upevněte žaluzii na původní místo. Konec lanka s uzlíkem zasuňte do otvoru na zasklívací liště. Pokud je otvor ucpaný, vytvořte nový pomocí vrtáku o průměru 2,5 mm. Do otvoru zasuňte kolíček a tahem pevně upevněte jak lanko tak kolíček.

  7. Zajistěte: Nakonec napněte konec lanka, aby bylo pevně uchycené, a zajistěte ho pojistkou nebo kolíčkem. Přebytečné lanko schovejte zpět do lišty a nasaďte kryty.

S těmito kroky by vaše žaluzie měly být opět jako nové a funkční. Oprava lanka žaluzie je jednoduchý úkon, který může prodloužit jejich životnost a ušetřit vám náklady na nákup nových. Přejeme vám, aby vaše žaluzie sloužily bez problémů po mnoho dalších let. A co dělat, pokud se vám i s těmito pokyny nepodaří žaluzie opravit? Objednejte si nové a ušetřete si tím více času i nervů.

Průměrný článek čtete 5 minut

Víže, že nakonfigurovat stínění trvá jen o minutu déle?

Zobrazit více

Chcete další rady na stínění?

Pošleme vám pár tipů do roka, které Vám usnadní výběr a peníze.

Další články

...
Autor článku

Tomáš Stín

31. 07. 2024

Plisé žaluzie, často nazývané "pliséčka," nejsou jen elegantním doplňkem interiéru, ale také praktickým řešením, které vám poskytne maximální kontrolu nad světlem a soukromím. Objevte, proč si je oblíbíte i vy!

...
Autor článku

Tomáš Stín

23. 11. 2023

Zažijte spojení s přírodou přímo ve svém obývacím pokoji. Dřevěné žaluzie nejsou jen funkcionalitou, ale i kouskem přírody, který můžete mít každý den na dosah ruky.

...
Autor článku

Tomáš Stín

21. 08. 2023

Potřebujete vyřešit zastínění místnosti, ale klasické vertikální žaluzie se vám nelíbí nebo jsou již okoukané? Máme pro vás skvělou designovou alternativu v podobě japonské žaluzie (resp. japonské stěny). Hodí se do bytů i kanceláří a má skvělé využití.